Inalfa Roof Systems

Maartje Vaessen (Inalfa Roof Systems):

"Heel tevreden over livestream van de nieuwjaarsbijeenkomst"

Hoe informeer je medewerkers wereldwijd over belangrijke ontwikkelingen? Inalfa Roof Systems kiest voor live-streaming. Op 12 januari 2018 verzorgde AVC voor de vierde keer de live-uitzending van de nieuwjaarsbijeenkomst, inclusief cameraregie en alle benodigde AV- en presentatiemiddelen. "We zijn heel tevreden", aldus Executive Assistant Maartje Vaessen.

DE KLANT

Inalfa Roof Systems is de op een na grootste producent en leverancier ter wereld van innovatieve zonnedaken en open-daksystemen voor de auto-industrie. Ook levert het bedrijf daksystemen voor vrachtwagens. Het hoofdkantoor is gevestigd in Venray. Hier werken circa 1.000 mensen. Daarnaast heeft Inalfa verkoop- en productievestigingen in onder meer Polen, Slowakije, de Verenigde Staten en China. In totaal werken bij het concern zo'n 6.500 medewerkers.

DE OPDRACHT

In januari 2018 vond de nieuwjaarsbijeenkomst voor de tweede keer plaats in het atrium van het nieuwe hoofdkantoor. De president van Inalfa verzorgde een presentatie waarin hij terugblikte op het voorbije jaar én vooruitkeek. Een belangrijke bijeenkomst dus, waarbij het bedrijf graag ook de medewerkers elders ter wereld betrok. AVC verzorgde daarom de 1,5 uur durende live-verbinding met de locaties in Polen en Slowakije en de Verenigde Staten. Bovendien koppelde AVC de live-beelden aan het grote scherm in het restaurant, zodat de medewerkers de bijeenkomst ook daar konden volgen.

HET RESULTAAT

Het resultaat een geslaagde bijeenkomst en een probleemloze live-verbinding. Maartje: "Het is toch altijd een beetje spannend of het gaat lukken, hoewel we inmiddels wel het vertrouwen hebben dat het gewoon goedkomt. In 2014 werkten we voor het eerst samen met AVC. Toen hielden we de nieuwjaarsbijeenkomst nog op een externe locatie. Inmiddels weet AVC wat we belangrijk vinden. Ze kennen onze ICT- en communicatiemedewerkers en de technische mogelijkheden in ons hoofdkantoor. En ze denken goed mee. Zo kozen we ditmaal voor live-streaming in plaats van interactieve video-conferencing, omdat er uit het buitenland weinig vragen kwamen. Al met al kijken we terug op een goed evenement. Dit voorjaar houden we trouwens weer een townhall meeting. Op advies van AVC gebruiken we dan led-schermen en geen beamer. Dit vanwege het zonlicht."

AVC | KvK: 08146174 | BTW: NL 199867410B01